Egy jó energiagazdag főétkezéshez válassza a PASTA NATURA amaránt, teff és quinoa tésztát, amely gazdag esszenciális aminosavakban, komplex szénhidrátokban és növényi eredetű fehérjékben gazdag. A természetes gluténmentes organikus lisztek ügyes kombinációjából született ez a tészta a csákás betegségben szenvedők számára könnyen fogyasztható. Nem használunk állati eredetű összetevőket, tehát az is, aki vegán étrendet követ, a PASTA NATURA-ban megtalálja a választ egy jó első tanfolyamra. Finom aromájával, amaránt, teff és quinoa liszttel készített tészta tökéletes bármilyen recepthez.
Főzési idő: 9-10 perc
Összetevők: kukoricaliszt, rizsliszt, 10% amaránt liszt, 5% teff liszt, 5% quinoa liszt.
Bio változat esetén: kukoricaliszt*, rizsliszt*, 10% amaránt liszt*, 5% teff liszt*, 5% quinoa liszt*.
*ellenőrzött ökológiai mezőgazdaságból. Ellenőrizte: Biokotroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01
Ízletes és tápláló, a PASTA NATURA teffamaránt és quinoa liszt tészta tökéletes specialitása azok számára, akik egészséges alternatívát szeretnének kapni a hagyományos tészta számára. A tészta színe hasonló a teljes kiőrlésű tészta színéhez, az íze ízletes, ám nem túl erős. A bronzhúzásnak és az alacsony hőmérsékleten történő lassú szárításnak köszönhetően a teff, amaránt és quinoa liszttel készített tészta mindegyike megfelelő tulajdonságokkal rendelkezik, hogy kiváló ínyenc ételeket készítsen.
A PASTA NATURA amaránt, teff és quinoa liszt tészta az egészséges energiakoncentrátum, glutén és állati eredetű összetevők nélkül. Alkalmas sportolóknak és bárki számára, akik kiegyensúlyozott fehérje- és komplex szénhidrát-ellátást keresnek alacsony glikémiás mutatóval. Mindezt egy jó tészta tálban. A fehérjéket elsősorban az amarántliszt tartalmazza, amely kiváló helyettesítője az állati eredetű fehérjéknek, míg a komplex szénhidrátok megtalálhatók a teffalisztben. Az esszenciális aminosavak, szövetségeseink a koleszterin elleni küzdelemben, főként a quinoa lisztben találhatók. Az amarát gazdag kalciumban, foszforban és vasban is. A teffnek köszönhetően a szervezet nagy mennyiségű rostot, kalciumot, káliumot, tiaminot, niacint és B6-vitamint kap. A quinoa a lizin, metionin, szálak és ásványi anyagok, például foszfor, magnézium, vas és cink forrása. Az amaránt, a teff és a quinoa liszt kombinációja tehát olyan rostos gazdag, nagyon emészthető tésztát eredményez, amely bőséges ásványi anyag-ellátással rendelkezik.
A teff, amaránt és a quinoa liszt tészta élvezéséhez bármilyen mártást választhat: a bronzrajznak köszönhetően a PASTA NATURA tökéletesen megtartja a mártást. Egy szuperkoncentrált fehérje- és energiatartalmú ételhez hüvelyesekkel, különösen babokkal és csicseriborsóval, vagy tofuval egészítheti ki. Készíthet egy ízletes változatot egy hagyományos mártással, fekete olajbogyóval és paprikával készítve. Ha vegán OK sorozatú tésztát szeretne választani zöldség alapú mártás helyett, vagy adjon hozzá egy serpenyőben sózott casarecce brokkoli rabe-t. Ebben az esetben gyönyörű megjelenésű, erős ízű és kiegyensúlyozott tápértékkel rendelkező ételt kap.
*RDA (Reccommended Dietary Allowance) - ajánlott napi tápanyagbevitel
*NRV (Nutrient Reference Values) - tápanyag referencia érték
megtalálsz minket a közösségi oldalakon